1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

AC86U - Transmission connects to peers only after restart

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by Thorton, Sep 17, 2019.

  1. Thorton

    Thorton Regular Contributor

    Joined:
    May 18, 2016
    Messages:
    102
    I've been running Transmission on AC87U for years and it worked well. After getting AC86U and installing Transmission on this router, I have this problem for months now. This is what happens:

    I use Transmission Remote app to connect to router and add/download torrents. Works well. However, after some time (I don't download often, like once a week or so), Transmission still works (I can connect remotely, and daemon is alive on router), but it won't connect to any peer. I can keep it running for hours and it won't find a single peer.

    However, if I enter into router's command line:
    /opt/etc/init.d/S88transmission restart

    it then properly outputs:
    Shutting down transmission-daemon... done.
    Starting transmission-daemon... done.


    ..and Transmission connects to peers the same second. I already uninstalled/re-installed Transmission 3 times, and it's always the same. The only way to download torrents after some time is manually restart transmission

    System log doesn't display any Transmission errors, and like I mentioned before, daemon is alive. To clarify, I run Transmission via VPN as explained in https://www.snbforums.com/threads/transmission-for-asuswrt-merlin.31278/page-3#post-266164 but I also have it running the same way on AC87U for years, and never had problems.
     
    Last edited: Sep 17, 2019