1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

Kamoj add-on V5 for Netgear R7800 X4S and R9000 X10

Discussion in 'NETGEAR AC Wireless' started by kamoj, Dec 14, 2019.

  1. DRiP

    DRiP New Around Here

    Joined:
    Nov 6, 2019
    Messages:
    3
    Nice work!
     
    kamoj likes this.
  2. NetBytes

    NetBytes Regular Contributor

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    81
    @kamoj - perhaps during installation you can ensure the standard debug.htm is reset.
    I spent a short minute not remembering your page had moved when I upgraded from v4 to v5,
    current install leaves a broken web page there.
     
    kamoj likes this.
  3. kamoj

    kamoj Very Senior Member

    Joined:
    May 12, 2017
    Messages:
    828
    Good point!
    Thats one of the reasons i wrote in the instructions (Release notes) to uninstall previous addon.
     
    Last edited: Mar 12, 2020
  4. kamoj

    kamoj Very Senior Member

    Joined:
    May 12, 2017
    Messages:
    828
    Updated the pre-requisit with a new bullet.
    Thank you again for the heads-up!
     
    Starrbuck and tarassippo like this.
  5. tarassippo

    tarassippo Regular Contributor

    Joined:
    Feb 3, 2017
    Messages:
    171
    Location:
    UK
    After updating the firmware, should I re-install your add-on ?
     
  6. kamoj

    kamoj Very Senior Member

    Joined:
    May 12, 2017
    Messages:
    828
    Yes.
    Your settings are stored in nvram though, so they are kept!
    Also eg OpenVPN .ovpn files have to installed again.

    I'm working on a backup/restore add-on, but it's for next year.
     
    L&LD, farenheit and tarassippo like this.
  7. microchip

    microchip Very Senior Member

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    699
    Location:
    Belgium
    @kamoj

    On your Router Information page you can see the WiFi strength of all connected devices. Would it be possible to display the devices too? Now it's difficult to guess which device has which strength
     
    kamoj likes this.
  8. microchip

    microchip Very Senior Member

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    699
    Location:
    Belgium
    OK, seems there's an option to output device info to syslog. Just have to tick it on :)
     
    kamoj and L&LD like this.
  9. kamoj

    kamoj Very Senior Member

    Joined:
    May 12, 2017
    Messages:
    828
    There is also a separate function/button to output wifi info.
    Look around and see if you can find it!
    Thank you for trying out the add-on!
     
  10. microchip

    microchip Very Senior Member

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    699
    Location:
    Belgium
    Yes, Router Information -> WiFi info button (run/close) :)
     
    kamoj likes this.
  11. Tom_Batty

    Tom_Batty Occasional Visitor

    Joined:
    Oct 17, 2018
    Messages:
    11
    Thank you very much for the whole new add-on update :D

    It has a lot of new features, and some of them seem interesting to me such as QoS settings.

    Merry XMas!!! :)
     
    Voxel, microchip and kamoj like this.
  12. manup85

    manup85 Occasional Visitor

    Joined:
    Dec 28, 2019
    Messages:
    10
    Hello Guys, i'm new with Voxel and Kamoj addon. i would like to ask you something and report what i have has strange behavior:

    - CPU and temperature are often high. around 71-72C°. i'm unable to modify fan speed. i have NaNc.
    - at some point, after few hours uptime, i have lost access to the router. even telnet was not working but wifi and wires connection were working. only guest wifi disappear so i had to power circle the router and i have recovered guest and remote access.
    - i'm using Smart connection and Guest network only 2.4Ghz.
    - is it possible to set a bandwidth limit for guess network?

    i'm coming from stock firmware and i have flashed over latest Voxel and factory reset performed.

    Thank You

    upload_2019-12-28_15-41-16.png
     
  13. microchip

    microchip Very Senior Member

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    699
    Location:
    Belgium
    Do not use Smart Connect. It's broken at best for various models and gives more trouble than it is needed. Also, NG's implementation of Smart Connect is mediocer. As for temps, buy a cheap laptop cooler and place it under the router. That's what I use/turn it on during hot days
     
    rbird2 and kamoj like this.
  14. thegr8anand

    thegr8anand Occasional Visitor

    Joined:
    Nov 11, 2018
    Messages:
    14
    Brilliant addon. Thanks Kamoj!!

    I use uBlock Origin on PCs with firefox and filtering on router will make ad-blocking on mobiles too. But with so many options any recommendation which filters to select?
     
    kamoj likes this.
  15. kamoj

    kamoj Very Senior Member

    Joined:
    May 12, 2017
    Messages:
    828
    That's a very good question!
    Maybe you/we shall open a poll for that question!
    It's very easy to add more filters, so if I've missed some important ones, the can be added of course.

    And I'm very grateful for your feedback that you might use the ad blocking!

    One other user used the option 60/61 but else I really don't know what is used of my addon.

    I don't even know how many downloads there are.:(
    All I know is that 24 ! persons liked the post...

    So your feedback is much appreciated and needed to keep the addon supported by me.

    Hope you find some filter that works ok for you!

     
    AnaChron, Rebaser and thegr8anand like this.
  16. Panner

    Panner New Around Here

    Joined:
    Dec 29, 2019
    Messages:
    6
    Great work Kamoj - your efforts are most appreciated.
     
    kamoj likes this.
  17. CatTurbo

    CatTurbo New Around Here

    Joined:
    Dec 29, 2019
    Messages:
    4
    Thanks a lot for your hard work kamoj. Since Christmas I've got a new R7800 and I am already using your add-on with voxels firmware (which is brilliant too).

    Unfortunately, not all of the functions of V5 of your add-on works on the R7800 (with V1.0.2.73SF from Voxel).
    The links to the hidden Menus works without problems. However, the kamoj Menus are a little bugged.
    • In the settings page (addon_settings.htm), checkboxes will not be registered. For example, I can click on the checkbox of "Set Amber colour power LED when WAN connection is down", the page will be refreshed, however, the status of the checkbox is not saved and remains unchecked. Same as with all the other checkboxes on this page. Checkboxes on addon_dnsprivacy.htm works without problems.
    • Openvpn and Openvpn bypass page do not work. When I go on the page, the login popup of the browser (same popup as when you first go on the router setting page) is showed continuously, even when provided with a correct username (admin) and password. By clicking on cancel, the page will load, however I can't change anything, as the buttons do not seem to have an effect. “Shows last 100 VPN logs” displays for example "Authorization Required". By going back with the back button in the browser, I'm getting redirected to unauth.cgi. The same behaviour can be seen on the addon_routerinfo.htm page when I check the “Auto refresh” checkbox.
    I've tried everything in two different browsers (Firefox and Edge).
    Thanks you very mutch for a fix, but please don't stress yourself and have a happy new year time.
    If I can provide you with an error log, please don't hesitate to ask.

    PS: does somebody known what the different antenna configurations in hidden_manual_set_ant.html do?
     
    kamoj likes this.
  18. kamoj

    kamoj Very Senior Member

    Joined:
    May 12, 2017
    Messages:
    828
    Thank your för reporting.
    Next year I'll be able to check out things.
    Meanwhile I hope we get some more feedback on these issues from other users!

    The browser problems:
    I only use Chrome while development and do some simple tests with ms ie. I have not experienced any of your login problems myself.
    But I have read a lot of them in the original Netgear firmware and forum.

    OpenVPN bypass: The old way of doing it from my addon V4, should still work.

    Hidden menus:
    Since Netgear has hidden or forgotten linking these pages they are not supposed to be used at all ;-)
    Why don't you try it out and report back!?

    Best wishes to you as well!!!
     
    tarassippo likes this.
  19. microchip

    microchip Very Senior Member

    Joined:
    Sep 19, 2014
    Messages:
    699
    Location:
    Belgium
    So the "hidden" menu's in your addon are just original NG pages that are not exposed? if so, I wonder why NG has hidden them. They provide so much more functionality, especially the QoS pages
     
    rbird2 and kamoj like this.
  20. Infinitum

    Infinitum New Around Here

    Joined:
    May 19, 2019
    Messages:
    5
    Hi kamoj, I've used your add-on for the past several months (thank you!). My use case is simple: I transitioned from your VPN bypass script posted to the forums, to the add-on for ease. (I also appreciate the enhanced debug screen.)

    Unfortunately, I'm not only here to thank you, but to report a potential bug. Admission: I dropped IPVanish shortly before wiping V4 of your add-on, and didn't install V5 until SurfShark was already set-up. As a result, I recognize this could be user error, and I'm happy to run further tests or else provide additional logs. The new VPN was working smoothly until I attempted to install the V5 add-on, though, on both Voxel 72 and 73.

    I appreciate any help you can provide, and there's absolutely no rush of course! Thanks for reading, thank you for creating your add-on in the first place, and Happy New Year!

    openvpn-client.log
    Code:
    2019-12-19 08:04:06 [OpenVPN] Client:INFO: NO OpenVPN configuration given. Searching for .ovpn files...
    2019-12-19 08:04:06 [OpenVPN] Client:INFO: OpenVPN configuration found: /etc/openvpn/config/client/us-nyc.prod.surfshark.com_udp.ovpn
    2019-12-19 08:04:06 [OpenVPN] Client:Check if DNS is already working
    2019-12-19 08:04:07 [OpenVPN] Client:us-nyc.prod.surfshark.com_udp.ovpn: Password file given but does not exist
    2019-12-19 08:04:07 [OpenVPN] Client:Get password file for: /etc/openvpn/config/client/us-nyc.prod.surfshark.com_udp.ovpn
    2019-12-19 08:04:07 [OpenVPN] Client:Processing us-nyc.prod.surfshark.com_udp.ovpn file...
    2019-12-19 08:04:07 [OpenVPN] Client:No password file found: /tmp/openvpn_client/idpw. Check pre-defined username/password
    2019-12-19 08:04:07 [OpenVPN] Client:No password file found. No pre-defined username/password exist.
    2019-12-19 08:04:07 [OpenVPN] Client:ERROR: No password file found and no default passwords exist. Exiting
    2019-12-29 21:43:48 [OpenVPN] Client:INFO: NO OpenVPN configuration given. Searching for .ovpn files...
    2019-12-29 21:43:48 [OpenVPN] Client:INFO: OpenVPN configuration found: /etc/openvpn/config/client/us-nyc.prod.surfshark.com_udp.ovpn
    2019-12-29 21:43:48 [OpenVPN] Client:Check if DNS is already working
    2019-12-29 21:43:48 [OpenVPN] Client:us-nyc.prod.surfshark.com_udp.ovpn: Password file given but does not exist
    2019-12-29 21:43:48 [OpenVPN] Client:Get password file for: /etc/openvpn/config/client/us-nyc.prod.surfshark.com_udp.ovpn
    2019-12-29 21:43:48 [OpenVPN] Client:Processing us-nyc.prod.surfshark.com_udp.ovpn file...
    2019-12-29 21:43:48 [OpenVPN] Client:No password file found: /tmp/openvpn_client/idpw. Check pre-defined username/password
    2019-12-29 21:43:48 [OpenVPN] Client:No password file found. No pre-defined username/password exist.
    2019-12-29 21:43:48 [OpenVPN] Client:ERROR: No password file found and no default passwords exist. Exiting
    
    All the files are in their proper places.

    ovpn file, below, in case this exposes an error on my part
    Code:
    client
    dev tun
    proto udp
    remote us-nyc.prod.surfshark.com 1194
    resolv-retry infinite
    remote-random
    nobind
    tun-mtu 1500
    tun-mtu-extra 32
    mssfix 1450
    persist-key
    persist-tun
    ping 15
    ping-restart 0
    ping-timer-rem
    reneg-sec 0
    remote-cert-tls server
    auth-user-pass /etc/openvpn/config/client/auth.txt
    #comp-lzo
    verb 3
    pull
    pull-filter ignore "block-outside-dns"
    fast-io
    cipher AES-256-GCM
    auth SHA512
    <ca>
    -----BEGIN CERTIFICATE-----
    certificate deleted for length of this post
    -----END CERTIFICATE-----
    </ca>
    key-direction 1
    <tls-auth>
    #
    # 2048 bit OpenVPN static key
    #
    -----BEGIN OpenVPN Static key V1-----
    static key deleted for length of this post
    -----END OpenVPN Static key V1-----
    </tls-auth>
    
     
    kamoj likes this.