AC3100 onvif IPcamera not working

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

pplui

New Around Here
I have my AC3100 (with latest version of merlin) with several IoT devices in the 2.4 band

I am having troubles with ONVIF NETIP protocol.
I am using onvif device manager to find my devices. Sometimes it works, but mostly not.
What i realized is that after assigning static IP to those cameras they never work again and they are imposible to find with any onvif client

Yesterday i tested linksys router and it worked as expected, no problems at all.

Anyone has any idea why my merlin-asus is not working with onvif? (i am not network expert, just follow tutorials)
Thanks
 

bbunge

Part of the Furniture
ONVIF has never been perfect. Works OK here with my Ethernet PoE cams. By static IP did you assign IP at the cams or manually assigned at the router?
 

pplui

New Around Here
ONVIF has never been perfect. Works OK here with my Ethernet PoE cams. By static IP did you assign IP at the cams or manually assigned at the router?
I assigned static IP in the router. Some old cameras are hard to assign static IP
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top