uiDivStats uiDivStats - WebUI for Diversion statistics

  • ATTENTION! You'll notice a Prefix dropdown when you create a thread. If your post applies to one of the topics listed, please use that Prefix for your post. When browsing the thread list you can use the Prefix to filter the view.
  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

thelonelycoder

Part of the Furniture

szimat

Occasional Visitor
Great script.
Just to be sure: if I install this script, do I need to run it always or it will show me real time stats in UI, once it is installed?
 

Skeptical.me

Very Senior Member
Is uiDivstats 1.3 no longer compatible with the RT-AX88U using merlin 384.14_0?
 

L&LD

Part of the Furniture
@Skeptical.me, did you use 'u', then 'uf', then reboot the router?
 

Skeptical.me

Very Senior Member
@Skeptical.me, did you use 'u', then 'uf', then reboot the router?

Yeah, I did. Where are the stats located in the UI. I haven't used this for a while and I thought they were in the Traffic Analyses section.
 

JaimeZX

Senior Member
Jack... easy question? Currently...
Code:
 The top 15 requested domains were:
 --------------------------------------------------------
 306316 dns.msftncsi.com                         
 134261 d29r7idq0wxsiz.cloudfront.net             
 108585 ssl.gstatic.com                           
 106066 play.google.com                           
 82678  d3p8zr0ffa9t17.cloudfront.net             
 79700  google.com                               
 67880  www.google.com                           
 65133  mail.google.com                           
 58931  clients4.google.com                       
 54659  chat-pa.clients6.google.com               
 51702  www.netflix.com                           
 51354  safebrowsing.googleapis.com               
 48106  device-metrics-us.amazon.com             
 39591  www.googleapis.com                       
 38045  play.googleapis.com                       

 The top 15 blocked ad domains were:
 --------------------------------------------------------
(this is blank in the text version, but the GRAPH shows a bunch of (**).google.com entries in the top 15. None of which are blocked in Diversion ( Blocking lists > 5. Find in Blocking List) ... so I don't know what the discrepancy is?

Also. If dns.msftncsi.com is the #1 requested domain, then why does it not show up anywhere in any of the individual client lists?

Thanks in advance for your thoughts!!
 

Mutzli

Very Senior Member
Also. If dns.msftncsi.com is the #1 requested domain, then why does it not show up anywhere in any of the individual client lists?

Thanks in advance for your thoughts!!
AFAIK connections to dns.msftncsi.com are initiated by the router itself. The domain dns.msftncsi.com is used as part of its Network Connectivity Status Indicator tests.
See also this post.
 
Last edited:

nitro001

Regular Contributor
I'm currently running 384.14_2 on an AC3100 router which should be powerful enough to run the uiDivStats; however, whenever this runs I loose my DNS and internet subsequently seems to die. The CPU doesn't seem to spike too high, but right as my resolver died, I checked the logs and saw:
Jan 29 18:00:00 uiDivStats: Starting Diversion statistic generation...
Jan 29 18:02:11 uiDivStats: Diversion statistic generation completed successfully!
Jan 29 19:00:00 uiDivStats: Starting Diversion statistic generation...
Jan 29 19:02:10 uiDivStats: Diversion statistic generation completed successfully!

Shortly after, it came back, although it took a little to stabilize. This knocks me off my work VPN as well which is a little annoying as well. I have removed it for now, but has anyone else noticed this behavior?
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
I'm currently running 384.14_2 on an AC3100 router which should be powerful enough to run the uiDivStats; however, whenever this runs I loose my DNS and internet subsequently seems to die. The CPU doesn't seem to spike too high, but right as my resolver died, I checked the logs and saw:
Jan 29 18:00:00 uiDivStats: Starting Diversion statistic generation...
Jan 29 18:02:11 uiDivStats: Diversion statistic generation completed successfully!
Jan 29 19:00:00 uiDivStats: Starting Diversion statistic generation...
Jan 29 19:02:10 uiDivStats: Diversion statistic generation completed successfully!

Shortly after, it came back, although it took a little to stabilize. This knocks me off my work VPN as well which is a little annoying as well. I have removed it for now, but has anyone else noticed this behavior?
No, I'm sure I'd have been told if my home connection dropped every hour! Does dnsmasq restart?
 

L&LD

Part of the Furniture
@nitro001 is amtm and all scripts in-use fully updated? Afterward, did you reboot the computer (it was required not too long ago)?

Does a simple reboot now fix this issue?

Try this while you are in amtm.
  • uu to update amtm to latest version.
  • u to check for script updates.
  • Update all scripts indicated by the 'u' check above.
  • Repeat until all are updated.
  • Now, 'Safely Remove' your USB drive(s) via the GUI.
  • Reboot the computer.
  • in amtm, check for any script updates.
 

kfahoo

Occasional Visitor
like guys before I encountered faults while trying to generate stats, so far I tried everything including reinstalling amtm and deleting all scripts except diversion and uidivstats (and reinstall them).
I could format jffs and again install it all form scratch but is this a solution?
 
Last edited:

L&LD

Part of the Furniture
@kfahoo what faults did you encounter? You need to provide more information about your setup, including the router model, firmware version and all scripts you have running.

Reinstalling amtm won't fix issues with Diversion. :)

Try doing a backup of Diversion and then uninstalling and reinstalling it (it should then ask you to restore the backup you just made).

Is Entware fully up-to-date?

There were many changes yesterday from Entware being updated on its own. ;)
 

kfahoo

Occasional Visitor
@kfahoo what faults did you encounter? You need to provide more information about your setup, including the router model, firmware version and all scripts you have running.
Code:
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awk: cmd. line:1: Division by zero
awkNR: /tmp/uidivstats/div-bwl: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-noisy: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-bwl: No such file or directory
rt-ac86u 384.14_2
Code:
 1  open     Diversion                 v4.1.8
 2  open     Skynet                    v7.0.9

 5  open     scribe                    v2.4.1

 j1 open     connmon                   v2.2.0
 j2 open     ntpMerlin                 v2.2.2

 j4 open     spdMerlin                 v3.2.0
 j5 open     uiDivStats                v1.3.0
 j6 open     uiScribe                  v1.2.0
but I tried leaving only diversion and uidivstats as well

@kfahoo

Reinstalling amtm won't fix issues with Diversion. :)
I know but I just tried everything ;]
@kfahoo

Try doing a backup of Diversion and then uninstalling and reinstalling it (it should then ask you to restore the backup you just made).

Is Entware fully up-to-date?

There were many changes yesterday from Entware being updated on its own. ;)
tried all of it
all is up to date
it's not since yesterday
 

Jack Yaz

Part of the Furniture
Code:
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awk: cmd. line:1: Division by zero
awkNR: /tmp/uidivstats/div-bwl: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-noisy: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
/opt/bin/grep: /tmp/uidivstats/div-hostleases: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-toptop: No such file or directory
awkNR: /tmp/uidivstats/div-bwl: No such file or directory
rt-ac86u 384.14_2
Code:
 1  open     Diversion                 v4.1.8
 2  open     Skynet                    v7.0.9

 5  open     scribe                    v2.4.1

 j1 open     connmon                   v2.2.0
 j2 open     ntpMerlin                 v2.2.2

 j4 open     spdMerlin                 v3.2.0
 j5 open     uiDivStats                v1.3.0
 j6 open     uiScribe                  v1.2.0
but I tried leaving only diversion and uidivstats as well


I know but I just tried everything ;]

tried all of it
all is up to date
it's not since yesterday
Is your router providing dhcp or another device? What do you have set in tools other settings, using caching resolver for router?
 

kfahoo

Occasional Visitor
Is your router providing dhcp or another device?
this router
What do you have set in tools other settings, using caching resolver for router?
Wan: Use local caching DNS server as system resolver => yes

I have 2 routers with same settings in different locations
they differ only in:
static ip vs pppoe in wan settings
one with pppoe give no faults
 
Last edited:

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top