1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice

Welcome To SNBForums

SNBForums is a community for anyone who wants to learn about or discuss the latest in wireless routers, network storage and the ins and outs of building and maintaining a small network.

If you'd like to post a question, simply register and have at it!

While you're at it, please check out SmallNetBuilder for product reviews and our famous Router Charts, Ranker and plenty more!

AiProtection in 384.5 work or no?

Discussion in 'Asuswrt-Merlin' started by WarIock, Jun 21, 2018.

  1. WarIock

    WarIock Occasional Visitor

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    11
    AiProtection in 384.5 work or no? After update to 384.5 one month ago no new events on AiProtection page.
     
    Vexira likes this.
  2. Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!
  3. JacquesR

    JacquesR Regular Contributor

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    50
    Works fine for me.
     

    Attached Files:

    Vexira likes this.
  4. WarIock

    WarIock Occasional Visitor

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    11
    I have 0 hits in all puncts for a month. Please show me your malicious sites blocking list. I try to visit these sites to check protection works.
     
    Vexira likes this.
  5. Vexira

    Vexira Very Senior Member

    Joined:
    Jan 20, 2017
    Messages:
    1,286
    Location:
    Australia
    Mine works fine did you enable all the features?
     
  6. WarIock

    WarIock Occasional Visitor

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    11
    Sure. Before update from previous version, i had external attacks every day. After update i cleared all events and hit, and now I still have 0 hits. I I have tried to restart aiprotection from web interface, and from ssh. Please show me your malicious sites blocking list. I try to visit these sites to check protection works.
     
  7. JacquesR

    JacquesR Regular Contributor

    Joined:
    Feb 3, 2014
    Messages:
    50
    The most recent one I have is for whirlweath.com - but maybe you're on to something, as that was on May 22. I can't recall when I installed 384.5, though (and I'm also running Skynet).
     
  8. Nigel Jones

    Nigel Jones Regular Contributor

    Joined:
    May 23, 2017
    Messages:
    100
    I've been getting two way ips hits throughout.. and now on the alpha too. Malicious yes blocking more sporadic and b nothing since 13 June but I've had week long gaps before


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. WarIock

    WarIock Occasional Visitor

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    11
  10. XIII

    XIII Very Senior Member

    Joined:
    Feb 27, 2014
    Messages:
    516
    For me two-way IPS has been empty for all recent 86u firmwares.

    Family members do get hits on 56u and 68u.

    However, it’s probably not the model, but something else that causes this. No clue what...
     
  11. slobodan

    slobodan Regular Contributor

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Messages:
    113
    I have two AC56U, there are no hits. I have to say that both score a Perfect TruStealth at grc.com. So, I have opened no ports on the firewall and UPnP is off.
     
  12. Sinner

    Sinner Regular Contributor

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    199
    Location:
    Canada
    On my 3100 ive never had any hit u till 384.5. Since installing ive had 9 blocked malicous sites related to adsense or something. I havent done anything differently. If i had to guess it didnt work before 384.5 but works now for me at least
     
  13. Crazy

    Crazy Occasional Visitor

    Joined:
    Jul 20, 2013
    Messages:
    18
    You can use the link below to test your AiProtect. Before when I was jumping around with firmware to test I found aiprotect broken and will not have any events. Only way was to reset router to factory and manually enter all settings.

    https://www.wicar.org/test-malware.html
     
  14. WarIock

    WarIock Occasional Visitor

    Joined:
    May 17, 2016
    Messages:
    11
    I checked this problem. The protection works, but no new hits and no log events do not appear until the e-mail notification is not used. If I enable e-mail notification for this protection, then all hits and events, including those that occurred before, are displayed correctly.
     
  15. Sinner

    Sinner Regular Contributor

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    199
    Location:
    Canada
    that is strange.. I unfortunately don't have gmail and have never been able to use the email notification and mine works fine.
     
  16. Figaro

    Figaro Occasional Visitor

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    15
    Location:
    CNY
    Add me to those who no longer see new AiProtection events after updating to 384.5. Previously on 384.4_2 I was getting daily hits for "Malicious Sites" and "Two-Way IPS". RT-AC68P Router with email notifications turned off.
     
    Last edited: Jul 4, 2018
  17. skeal

    skeal Very Senior Member

    Joined:
    Apr 30, 2016
    Messages:
    1,466
    AiProtection working fine here with lates alpha on ac3100.
     
  18. clvk07

    clvk07 Regular Contributor

    Joined:
    Oct 13, 2012
    Messages:
    170
    I have the same problem. I think it started with 384.4,... Using AC88U... Protection seems to work but no hits. I think also email alerts are not working
     
  19. Figaro

    Figaro Occasional Visitor

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    15
    Location:
    CNY
    Update: A few days ago I turned on email alerts and now I am seeing hits. However, I have yet to received any emails.
     
  20. Sinner

    Sinner Regular Contributor

    Joined:
    Sep 30, 2017
    Messages:
    199
    Location:
    Canada
    I get email alerts in 384.5 but its hit n miss... almost as though it either delays and bunches several together or only send an email once until another type of block has occurred.. possibly to avoid email spamming.. not sure yet but it is working.
     
  21. BuTTuS

    BuTTuS Occasional Visitor

    Joined:
    Dec 7, 2012
    Messages:
    46
    My feeling is that it’s depending on the signature version. Right now on version 2.078 I get nothing, but on the previous one I got a lot.
    Emails have never worked for me.
     
Please support SNBForums! Just click on this link before you buy something from Amazon and we'll get a small commission on anything you buy. Thanks!