What's new

Kamoj Add-on 5.1 Beta testing poll

Do you want to beta test Kamoj add-on v5.1b1?

  • No, I don't trust 3rd party software

    Votes: 0 0.0%
  • No, I don't use the Voxel firmware

    Votes: 0 0.0%
  • No, I don't like your add-on

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    159

futiless

New Around Here
I would like to be able to beta test Kamoj... I had it working before and now I can't get a download link even after the survey
 

blueliner

Regular Contributor
Update
just got home and logged into router still on Nord opvn and this is what I have now
On home page gui
Internet is red and says error not connected.
On Basic page gui
internet status says success connected
Vpn cyclic status update green tick
ip address is the vpn one.
Internet is connected with white lnternet light on router.
Admin log attached
Regards.





update......swapped dns primary and secondary servers round and Nord ovpn working ok now
Hello,

Jrbmw, I am curious about the DNS changes you made in case others my have similar issues in the future. I have had several issues with OpenVPN connectivity in the past but its been really good since maybe 5.3b25. However, I did switch VPN providers too and that may have helped.

Can you elaborate on the settings you changed to correct the OpenVPN problem? Specifically:

- What DNS servers were set in the Netgear Basic--> Internet DNS Server Address? Primary, Secondary, Third?

- Were any DNS servers set in the Kamoj--> Settings page? If so, were they OpenVPN/Nord servers or public such as 1.1.1.1?

- Was the "Include Default DNS" checkbox selected?

Which of these were changed to get OpenVPN working?

I have two networks that run on different routers. The R9000 is handling my personal/media network. For reference, my current R9000 settings are:

- Netgear Basic--> Internet page =
Primary DNS is set to local Pi-Hole DNS server with dual NIC so it also runs on my "work" network. Secondary DNS is set to another local server also with dual network access. Third DNS is set to 9.9.9.9.

- Kamoj--> Settings =
A local Pi-Hole DNS server running on R9000 network, plus "Include Default DNS" is selected.

When I was having most of my OpenVPN problems, I had the Netgear Basic--> Internet DNS servers only set to two local R9000 Pi-Hole DNS servers with no access to the other network. Nothing was set in the Kamoj--> Settings DNS servers.

It may be unrelated, but after I changed the Netgear Basic--> Internet DNS servers to something that didn't rely on other local network devices OpenVPN seemed to work OK...

Thanks,
BL
 

jrbmw

Regular Contributor
Hello,

Jrbmw, I am curious about the DNS changes you made in case others my have similar issues in the future. I have had several issues with OpenVPN connectivity in the past but its been really good since maybe 5.3b25. However, I did switch VPN providers too and that may have helped.

Can you elaborate on the settings you changed to correct the OpenVPN problem? Specifically:

- What DNS servers were set in the Netgear Basic--> Internet DNS Server Address? Primary, Secondary, Third?

- Were any DNS servers set in the Kamoj--> Settings page? If so, were they OpenVPN/Nord servers or public such as 1.1.1.1?

- Was the "Include Default DNS" checkbox selected?

Which of these were changed to get OpenVPN working?

I have two networks that run on different routers. The R9000 is handling my personal/media network. For reference, my current R9000 settings are:

- Netgear Basic--> Internet page =
Primary DNS is set to local Pi-Hole DNS server with dual NIC so it also runs on my "work" network. Secondary DNS is set to another local server also with dual network access. Third DNS is set to 9.9.9.9.

- Kamoj--> Settings =
A local Pi-Hole DNS server running on R9000 network, plus "Include Default DNS" is selected.

When I was having most of my OpenVPN problems, I had the Netgear Basic--> Internet DNS servers only set to two local R9000 Pi-Hole DNS servers with no access to the other network. Nothing was set in the Kamoj--> Settings DNS servers.

It may be unrelated, but after I changed the Netgear Basic--> Internet DNS servers to something that didn't rely on other local network devices OpenVPN seemed to work OK...

Thanks,
BL
Hello
Ive used Nord, Mullvad ,PIA,and Express vpn and in general they have all worked pretty good.
I found that unless Ive used the vpns dns servers it dont work properly. So in the Basic setup I change use these dns servers from the isp ones to the vpns.
I feel more confident that there wont be any dns leaks as well using the vpns servers.
Express vpn use encrypted and private dns,which I assume is set in the express vpn software, so I just leave the isp ones in the basic setting.
I dont have any other dns set either 3rd ones or in Kamoj settings.
The problem I had with Nord was I put the primary and secondary dns server adresses round the wrong way ie the primary in the secondary. when I corrected it.It worked good and has been since.
I suddenly started having problems with Express vpn being connected to certain countries as per gui, white internet light on the router and vpn log but the internet not being connected.
As Express has to be configured manually I dont know if the updates on @Kamojs superb addon had any effect on this.
 

blueliner

Regular Contributor
Hello
Ive used Nord, Mullvad ,PIA,and Express vpn and in general they have all worked pretty good.
I found that unless Ive used the vpns dns servers it dont work properly. So in the Basic setup I change use these dns servers from the isp ones to the vpns.
I feel more confident that there wont be any dns leaks as well using the vpns servers.
Express vpn use encrypted and private dns,which I assume is set in the express vpn software, so I just leave the isp ones in the basic setting.
I dont have any other dns set either 3rd ones or in Kamoj settings.
The problem I had with Nord was I put the primary and secondary dns server adresses round the wrong way ie the primary in the secondary. when I corrected it.It worked good and has been since.
I suddenly started having problems with Express vpn being connected to certain countries as per gui, white internet light on the router and vpn log but the internet not being connected.
As Express has to be configured manually I dont know if the updates on @Kamojs superb addon had any effect on this.
Hello,

Thank you for the information - It is different from what I experienced and I understand now.

BL
 

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top