Asus DSL Router - Strange Behaviour

LookingEye

New Around Here
Hi,

I ownled one of the DSL ASUS Routers and I have noticed something stange happening on it.

When DSL cable is unplugged, the Power LED either slowly flashesh or it flashesh then it looks like LED goes off for a few seconds then comes back on, when this happened, it looked like router have froze because I tried plugging in LAN cable into various ports to get a connection but nothing was happening, no connection and no LED indicating it too. After the reboot, I got the LAN connection, however, it have disconnected itself once and connected back on again.

I haven't done anything to the router itself, no firmware upgrades or entering a rescue mode. The only thing I did was restoring/backing up a config file and that's about it. I worry that this router might be faulty due to the above behaviour. From my research online, flashing power LED would indicate firmware that is corrupted or a rescue mode which none of those things is possible because I haven't done any firmware upgrades or entered any modes due to my knowledge. I also can access admin page normally. I might have hold a reset button for longer than it's needed so not sure if that could do anything.

Any thoughts ?
 

L&LD

Part of the Furniture
If you restored a backup config file that wasn't from the same router, same firmware, and only after creating that file from a clean M&M install, that step is suspect right now.

The link below shows the proper way to do a full reset on your router, after flashing the firmware you want on it.

[Wireless] ASUS router Hard Factory Reset | Official Support | ASUS Global

The following links may help get your router secured and configured to a good/known state.

Fully Reset / Best Practice Setup / More

Almost all L&LD Links
 

LookingEye

New Around Here
If you restored a backup config file that wasn't from the same router, same firmware, and only after creating that file from a clean M&M install, that step is suspect right now.

The link below shows the proper way to do a full reset on your router, after flashing the firmware you want on it.

[Wireless] ASUS router Hard Factory Reset | Official Support | ASUS Global

The following links may help get your router secured and configured to a good/known state.

Fully Reset / Best Practice Setup / More

Almost all L&LD Links
What's M&M install ? From what you have wrote here, we can rule out the config issue. It's really strange because the said Power LED only seem to flash while WAN connection is not active, when WAN Link is active, it doesn't flash at all. Maybe it's just me or how the router works.. hmmm ...
 

L&LD

Part of the Furniture
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top